Insan Biasa
Tutorial: Tukar warna hightlight
Friday, 20 January 2017 @ 10:55 am | 0 Kawan Blogger [s]

Hi and Assalamualaikum

So, hari ni saya nak share kat korang tutorial macam mana nak tukar warna highlight.

Yelahh korang pun mesti nak blog korang nampak cantik jugakk en.
Asyik highlight warna biru jee.. dah bosan dah nak tengok,, common sangat lah.

Yaa don't worry. I will show you step by step: 

ReminderTutorial ni for Template Designer macam Denim, Simple Template, Watermark, Minima etc. And bukan Classic Template (blogskins) okay?


Lets follow this steps:

1. Login blogger.com> Template

2. Okay bila dah dekat template,, korang highlight semua codecode tu and right click> select all>CTRL+F

then find this code: 
/* Header
3. Paste code ni dekat atas code yang korang cari tadi:
::-moz-selection {
background:#F9B7FF;
color:#FFFFFF;
}
::selection {
background:#F9B7FF;
color:#FFFFFF;
}
code yang bold tu korang boleh tukar ikut code warna yang korang suka:)

korang boleh pilih warna yang korang suka dekat SINI
page of HTML code's credit to FAQIHAH

Anddd finallyyyy siap, Jangan lupa PREVIEW dulu baru SAVE

Tutorial menjadi? Do comment yaa ;)

Labels:



Older Post

were here, Thank you!
Story About Stuff Links





Template : Faqihah
Full Edit : Athiqah
Best View : Google Chrome